pic

Fönsterrenovering

Att ta hand om sin fastighet
Fönster är en detalj som är lätt att överse när det gäller underhåll av en fastighet. Samtidigt tillhör de en av byggnationens delar som är mest utsatta för yttre påfrestningar i form av väder och vind och de är ofta tillverkade av trä, vilket är ett levande material som kräver sitt underhåll.
Traditionella träfönster behöver därför kittas om och målas om vart sjunde till tionde år för att motverka rost och röta.

Hur går fönsterrenoveringen till?
Oftast tas fönsterbågarna med till vår fönsterverkstad där vi gör en noggrann genomgång och renovering av fönstret. All gammal färg slipas ned till trären yta och gammalt kitt tas bort och ersätts med nytt. Den trärena ytan grundas med olja och grundfärg, därefter målas fönsterbågarna två strykningar med fönsterfärg.
Självklart ser vi till att medan renoveringen pågår täcka för fönsterhålen i fastigheten med fönsterskydd, för att det inte ska regna in eller bli kallt inomhus.
Karmarna renoveras och målas under tiden på plats inifrån lägenheten. När fönsterbågarna återigen är på plats så har de nya tätlister och justeras in så att de går lätt att öppna och stänga.

När vi renoverar träfönster behåller vi så mycket som möjligt av det ursprungliga materialet, speciellt i äldre träfönster då dessa har en genuin kvalitet i virket. Om rötskadat virke behöver bytas ut så ersätts det med kärnvirke av furu (lägst enligt kraven i svensk standard SS 81 81 04).

Vi utför alla typer av fönsterrenoveringar och gör detta på ett professionellt sätt där vi ser till att färgen skyddar det underliggande träet på rätt sätt. Med rätt målningsteknik och material kommer ditt fönster att hålla länge, det gäller bara att måla om innan fukt och röta hunnit frodas inne i träet.

Strandåker Måleri erbjuder fönsterrenovering året runt
När vi monterar ned fönsterbågarna och tar dem till vår fönsterverkstad så delar vi ytterbågen från innerbågen, dvs så sitter innerbågen kvar i karmen medans ytterbågen är på verkstaden. Detta gör att både innerbågen och fönsterskyddet som monterats upp är ett så pass bra skydd mot väder och vind att man påverkas minmalt under renoveringen och värmen kan bibehållas i lägenheten.

Vill du få en kostnadsfri offert?

kontakta oss